In de Tarin werd afgelopen zondag door Frans Reitsma een presentatie gehouden over zijn plannen om als dorp onze eigen energie op te wekken. Zo’n 40 inwoners vulden het dorpshuis en luisterden bijna een uur naar een verhaal over ontwikkelingen op het gebied van energievoorziening en de kansen die deze ontwikkelingen bieden. 

Er werd onder andere aandacht besteed aan: 

– De manier waarop Frans zijn huis aangepast heeft zodat hij geen gas meer gebruikt
– Overheidsbeleid en subsidies
– Mogelijke technieken
– Vergelijkbare projecten (Garyp en binnenkort Dokkum)
– De vervolgstappen die genomen moeten worden 
 
Na afloop werden de nodige vragen gesteld en melden enkele personen zich die wel wilden helpen in een eerste fase, waarin gekeken wordt naar een constructie en mogelijke subsidieaanvraag.
 
Naast het informatieve deel was er ook nog de mogelijkheid om een ritje te maken in een Tesla, hier werd veel gebruik van gemaakt.
 
Blijf op de hoogteAlle informatie over het project wordt verzameld op www.oostrumpower.nl. Daar is nu al een PDF van de presentatie van afgelopen zondag te downloaden en kunnen mensen hun e-mailadres achterlaten. Het zou mooi zijn wanneer iedereen zijn gegevens hier achterlaat zodat ge├»nteresseerden op de hoogte gehouden kunnen worden van de vorderingen. Ook kunnen op deze manier uitnodigingen voor vervolgbijeenkomsten verzonden worden. Klik HIER om direct aan te melden voor de nieuwsbrief.