Zaterdag 13 november was het dan zo ver. Feest van en met de vrijwilligers en sponsoren van de TARIN. Voor genodigden was er eerst van 18.45 tot 21.00 uur een Nostalgisch middeleeuws buffet in de kerk van Oostrum. De kerk was deze keer omgetoverd tot een zeer sfeervol restaurant; lekker warm met prachtig gedekte tafels, mooie bloemstukken (door Willie Wienia) en andere versieringen, mooie sfeerverlichting, accordeon en vioolmuziek en een heerlijk nostalgisch buffet. Buiten bij de ingang een vuurkorf en mooie witte boog.

De jongens van Raap namen van iedereen de jassen aan en we kregen bij binnenkomst een Flear-Bloeisel cocktail aangeboden. Zo kon er eerst een half uurtje onder het genot van de cocktail bijgepraat worden. Romke had bij binnenkomst een ieder reeds aangegeven waar straks aan tafel kon worden geschoven. Op het podium voor de preekstoel, in het middenpad of in de consistorie de ene plek nog mooier dan de andere.

Nadat iedereen had plaats genomen konden de tafels om de beurt naar het buffet. We begonnen met Kâlde wrâldgerjochten.  Hierbij werden passende wijnen in geschonken. De gerechten zagen er prachtig opgemaakt uit en lieten zich zeer goed smaken. Dit bleek ook omdat de meesten van ons twee maal langs het buffet gingen. De koude gerechten werden opgevolgd door Waarm fleis fan Muoie. Ook hier was weer alle aandacht aan besteedt. Tot slot kregen we een Oranje-koeke Bavarois voorgeschoteld. Een zeer speciaal toetje wat smaakte naar de echte ouderwetse Oranje-koek. Alles was tot in de puntjes verzorgd door Willem en Thea Molenbuur. Het voelde bijna als een voorrecht om dit meegemaakt te hebben in deze mooie oude kerk die zich zo ook nu weer is gebleken voor meerdere mooie initiatieven leent.

Na het buffet was er feest in de TARIN. Alle dorpsbewoners waren hier welkom. Het dorpshuis was voor deze gelegenheid mooi versierd en verlicht. Meine zorgde voor de muziek. Ook hier waren weer drinken en hapjes in overvloed. Het feest ging nog tot in de kleine uurtje door.

Al met al kunnen we terug zien op een zeer geslaagd feest.