Vrijdag 15 juni hebben we het seizoen afgesloten van de Creatieve Club. Beetje later als voorgaande jaren, omdat we nu moesten wachten op de aardappels van Paul en Marga. De kinderen mochten onder begeleiding van Paul de aardappels rooien. Ondertussen vertelde Paul over soorten aardappels, waaraan je kunt zien als deze gerooid kunnen worden. En wat je er van kunt maken. Deze aardappels waar zeer geschikt als … jawel.. Patat!

Na het rooien, moest er geboend worden. Want ja, patat met schil eten we niet! Een aardappel heeft natuurlijk niet de vorm van een patat, er moest flink gesneden worden. Hele mooie patatjes kwamen te voorschijn, zelfs de letter S kwam te voorschijn. Kinderen die klaar waren met boenen en snijden, gingen met Marga mee op excursie door de tuin. Marga vertelde over de verschillende bomen en planten die in de tuin aanwezig waren. Ook nam ze de kinderen mee naar de kas, waar ze een Komkommer mochten zoeken en rooien. Lekker fris voor bij de patat.

Ook de komkommer is door de kinderen zelf gewassen en gesneden. Onder het komkommer snijden werden de patatjes voor gebakken. 5 Minuutjes op 130 graden. Even afkoelen en daarna 5 minuten op 180 graden. O en wat hebben we gesmuld! En heel wat geleerd! De twee uurtjes waren zomaar om!

Na het eten hadden we nog 1 heel belangrijk onderdeel, waardoor we het seizoen echt definitief konden afsluiten. Tijdens het seizoen hebben de kinderen een nieuw bord voor de speeltuin gemaakt. Elk kind op de club heeft een letter of letters geverfd en versierd. Het heeft een mooi plekje gekregen op het mooie nieuwe hek, wat tijdens de NL-Doet-dag door vrijwilligers is gemaakt. Hopelijk volgend jaar weer zo’n actie, om dan het tweede gedeelte van het hek te vernieuwen. Als klap op de vuurpijl, heeft de oude jaarscommissie een nieuwe picknick bank geschonken aan de speeltuin. Fantastisch, namens alle kinderen en ouders, Bedankt! Nu hopen we dat de gemeente dongeradeel langs komt, om de rubberen tegels opnieuw te bestraten. Dan is de speeltuin het mooiste en veiligste plek in het dorp voor de kinderen!

Graag bedanken we alle kinderen die mee hebben geknutseld dit jaar. We nemen afscheid van Anke Marije, Amarins en Theun, zij gaan naar de grote school en ons verlaten. We wensen hun veel plezier! Ook bedanken we de extra helpers, die ook dit seizoen ons hebben geholpen waar nodig was.

Fijne vakantie!creatieve groetjes van de begeleiding!