De kinderen moesten 16.00 uur met fiets bij de Tarin zijn. Waar ze deze film kregen te zien. 


Vandaar uit begon de speurtocht met de daarbij behorende opdrachten. Elk groepje (3) kreeg een set enveloppen mee die ze gaandeweg mochten openen. In de Tarin was de opdracht om een toren te bouwen van duplo, zo hoog mogelijk binnen 10 min. De regel was dat hij zelfstandig moest blijven staan. De hoogste toren was 2.02 cm.

De speurtocht vervolgde bij Willem Dijkstra over het erf richting de bijekoersreed. Achter Wesselink moesten de kinderen een code tekst ontcijferen waarin stond of ze links of rechts moesten. Dit was links.
Bij de afslag richting Wienia, moesten de betonstroken worden geteld, meer dan 300 of minder dan 300, inruil voor de uitslag kregen ze een letter. Het aantal beton stroken ligt rond de 330.
Op het erf van Wienia was een lasergame opdracht, door de draden manoeuvreren. Dit ging om tijd, de snelste groep had 2.05.
De weg vervolgde over het fjildpaad, waar letters en cijfers op waren geschreven. Ieder kind moest op zijn eigen voorletter staan met de daarbij behorende groepsnummer. Er bleven 4 letters met je groepsnummer over. Die letter bij elkaar was de plaats voor de volgende opdracht…kerk. Bij de kerk werd de groep in tweeën gedeeld. Een deel ging naar binnen met een walki talki, waar de oplossing lag voor de houten-vorm puzzel die buiten lag waar het andere deel van de groep was, ook met een walki talki. De groep binnen moest de groep buiten vertellen hoe ze de puzzel moesten maken. Ook hier draaide het om tijd, de snelste tijd was 2.45 min.
In de kerk was nog een letter te verdienen, door orgelpijpen te tellen. Meer of minder dan 50..
Er zijn 49 stuks. Zo gaande weg heeft ieder groepje twee letters verzameld.

Terug in de Tarin was het tijd voor het tweede filmpje:

Van Graaf Mellema kregen ze dus de laatste letter. De oplossing was de plaats waar de schat lag begraven…in de zandbak!
Het was even graven, want het hulpje van de Graaf, had het goed verstopt! Maar ja, daar was hij dan, een kist vol kadootjes voor de kinderen… er waren 14 kinderen en een ieder kind had 4 kadootjes…echt een verrassing! De maagjes rammelden nu wel na al dat gespeurd, snel op de fiets zijn we naar de fam.Boersma op de sânewei gefietst. Waar alles klaar stond voor Pizza racletten. Na ruim een uur werden speurders voldaan thuisgebracht en betekende dat ook het einde van een geslaagde afsluiting van het Creatieve Seizoen.

Voor iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie hartstikke bedankt!