bericht_220_1_groot

 

Dit jaar waren de weergoden gelukkig goed gestemd tijden de activiteitendag. Dit betekende dat de activiteiten konden plaatsvinden op een keurig getrimde en droge ijsbaan. S’ morgens werd het startschot gegeven met gezamenlijk koffiedrinken ,  daarnaast was er ook gelegenheid om alvast de tent voor de komende nacht op te zetten. Tussen twaalf en één uur was het dorp gehuld in een dikke pannenkoekenwalm. Deze walm werd veroorzaakt door een aantal moeders (en misschien ook vaders?) die ijverig stonden te bakken in de keuken. De jeugd en ook de wat oudere dorpsinwoner konden hun buikje hierdoor rond eten. Nadat het eten was afgezakt  hadden de kinderen de gelegenheid om de glasbak om te toveren tot een waar kunstwerk. Sinds lange tijd hebben we in Oostrem (Oostrum) niet zo’n mooie glasbak gehad.

 

Later op de middag was er de jaarlijkse volleybalwedstrijd. Ter plaatste werden 5 teams gevormd, welke het op moesten nemen tegen elkaar. Uiteindelijk bleek dat het team met daarin Arjen, Alex, Mark, Jacqueline, Arjen en Johannes het sterkste team was. De hoofdprijs was dit jaar een lekkere koek welke met genot werd opgegeten door de winnaars.

De dag werd afgesloten met de jaarlijks terug kerende barbecue . Toen iedereen zijn plaatsje had gevonden werd de barbecue opgestookt en kon het vlees gebraden worden. Later deze avond  zijn de kinderen en enkele ouders in de tentjes (en één caravan) op camping nooitgedacht gekropen.

Al met al een gezellige en geslaagde activiteiten dag welke voor herhaling vatbaar is.